nederlands frysk deutsch english français espagnol svenska

Welkom op de homepage van Anton en Fennie van der Ploeg

Ons Woonhuis

Volières in de zomer

Volières in de winter

Twee Handopgevoedde Vogels (Müller amazones)

Na aanvankelijk te zijn begonnen met het kweken van kleinere parkietensoorten en agaporniden, zijn wij ons sinds 1984 gaan richten op het kweken van papegaaien. Wij wonen in Oudega (bij Drachten), aan de rand van het natuurgebied "Alde Feanen" in de provincie Fryslân, op een voormalige boerderij. De koeienstal van 10 bij 20 meter is helemaal ingericht voor onze papegaaien. De schuur wordt omringd door 33 buitenvolières, die allemaal een eigen binnengedeelte hebben. Daarnaast hebben we binnen nog zo'n 25 binnenvolières gebouwd.

Het grootste deel van onze vogels bestaat uit Amazonepapegaaien, maar we hebben ook soorten uit Australië, Afrika en Indonesië.

Omdat we niet financieel afhankelijk zijn van de vogels, beschouwen we ons als hobbyïsten.

Dit betekent voor ons dat wij in beginsel de vogels zelf hun jongen laten grootbrengen en slechts in noodgevallen tot handvoeding overgaan. In principe geven wij onze jonge vogels niet af voor het geïsoleerd houden als huisdier in een kooi in huis.

De papegaaien nemen een groot deel van onze vrije tijd in beslag, vooral in het broedseizoen. Wij willen natuurlijk ook niet anders!

Wij willen onze kennis graag delen met andere papegaaienliefhebbers. Wanneer u dan ook vragen heeft over uw papegaai(en), willen wij graag proberen u een nuttig advies te geven. Ook als u een papegaai zoekt, of uw papegaai (op een verantwoorde manier) van de hand wilt doen, dan kunnen wij u mogelijk de helpende hand bieden.

Aarzel in dat geval niet ons een e-mailtje te zenden. U kunt dat in de hierboven aangegeven talen doen.

A v.d. Ploeg
Gealânswei 2
9126 XX Oudega Netherlands
tel. 0512 371253 of 0512 372853
E-Mail: antonpap@xs4all.nl


You are visitor: Last update: 24 Augustus 2001 E-Mail: antonpap@xs4all.nl